Tribes on macbook problem by ][BabyroacH][ - TribalWar Forums
Click Here to find great hosting deals from Branzone.com


Go Back   TribalWar Forums > Current Gaming > Tribes Talk
Reload this Page Tribes on macbook problem
Thread Tools
][BabyroacH][
VeteranXV
Old
1 - 06-21-2017, 03:03 AM
Reply With Quote
Ive been trying to solve this problem on my own but have failed. On my MacBook when I load tribes in full screen the res is scaled to a gigantic size... Ive tryed editing the res in the prefs but it just loads the same. Please help so I can play the tribes with you all. Thanks
 
][BabyroacH][ is offline
 
Sponsored Links
~dickschnitzel~
Veteran5
Old
2 - 06-21-2017, 05:26 AM
Reply With Quote
 
~dickschnitzel~ is online now
 
TypicallyTerrible
Veteran˛
Old
3 - 06-21-2017, 11:32 AM
Reply With Quote
Does the file change the resolution after you edit it? Or is it always big no matter what resolution you put in ClientPrefs.cs?
 
TypicallyTerrible is offline
 
][BabyroacH][
VeteranXV
Old
4 - 06-21-2017, 02:11 PM
Reply With Quote
Ive tried many different résolutions and get the same outcome. always scaled way too big...
 
][BabyroacH][ is offline
 
Sharps
VeteranX
Old
5 - 06-21-2017, 02:59 PM
Reply With Quote
Dunno what you're using to play, but I never had any problems while using PlayOnMac on a 13" Macbook Air.
 
Sharps is offline
 
Groove
VeteranXV
Contributor
Old
6 - 06-21-2017, 03:00 PM
Reply With Quote
how r u playing on mac, bootcamp or parallels?

if bootcamp, it should be a fairly standard windows install - are you sure your changes to clientprefs are actually saving? can you delete the resolution lines and see what it defaults to without a setting? did you try changing it in the options menu instead of the clientprefs?

never had any issues with resolution but i assume that deleting the prefs associated with the resolution would cause it to default back to something reasonable
 
Groove is offline
 
hyung
VeteranX
Contributor
Old
7 - 06-21-2017, 03:19 PM
Reply With Quote
ive gotten it to work on boot camp
 
hyung is offline
 
Groove
VeteranXV
Contributor
Old
8 - 06-21-2017, 04:23 PM
Reply With Quote
yeah i dont see why there'd be a problem in bootcamp, its a pretty standard windows install aside from bios and hardware differences which shouldn't really affect tribes changing resolutions

my instinct is that his clientprefs is read only or something like that, but even in that case the menu change should work, it would just not save and revert if you restarted the game

 
Groove is offline
 
The Magical Zoo
VeteranX
Old
9 - 06-22-2017, 02:31 PM
Reply With Quote
Confirmed working on bootcamp, change the resolution to 800x600 in-game and your solution will be fixed.
 
The Magical Zoo is offline
 
Exodus
VeteranX
Old
10 - 07-03-2017, 03:49 PM
Reply With Quote
Get Windows
 
Exodus is offline
 
][BabyroacH][
VeteranXV
Old
11 - 07-06-2017, 12:03 PM
Reply With Quote
Ok so I got everything working now thanks for the help. The only problem is in game when I look around the screen freezes for a split second. Like it's all smooth then a slight hesitation then normal again.. my video card options are very limited. Vsync is on or set by application, aa 2x to 8x and that's about it... changing in game res doesn't seem to help and I'm locked to like 60-50 fps. I'm using groove confit with some of milks skins, terrain and sky's.
Thanks again
 
][BabyroacH][ is offline
 
~dickschnitzel~
Veteran5
Old
12 - 07-06-2017, 12:04 PM
Reply With Quote
go into your config, search for clientprefs.cs or config.cs and ctrl+f vsync, also disable mouse smoothing
 
~dickschnitzel~ is online now
 
][BabyroacH][
VeteranXV
Old
13 - 07-06-2017, 12:04 PM
Reply With Quote
The problem with the res was the scaling but I finally figured it out thanks.
Is there anything to help the mouse button click delay?
I've tried to join the discord to ask you all for help but I can't post until I verify my email. Every time I try the link on my email it crashes internet explorer.
Sorry for the noob questions.
 
][BabyroacH][ is offline
 
~dickschnitzel~
Veteran5
Old
14 - 07-06-2017, 12:08 PM
Reply With Quote
maybe that's just your ping or lag? also tribes has aimlag which adds some delay too.
 
~dickschnitzel~ is online now
 
][BabyroacH][
VeteranXV
Old
15 - 07-06-2017, 12:15 PM
Reply With Quote
My ping is normally like 44. I've tried looking for v sync in the client prefs but it doesn't show up. I'll try playing with video settings more I guess
 
][BabyroacH][ is offline
 
~dickschnitzel~
Veteran5
Old
16 - 07-06-2017, 01:22 PM
Reply With Quote
Quote:
Originally Posted by ][BabyroacH][ View Post
My ping is normally like 44. I've tried looking for v sync in the client prefs but it doesn't show up. I'll try playing with video settings more I guess
put this in you autoexec.cs in \config\

Code:
$pref::waitforvsync = "False";
$pref::useMouseSmoothing = "False";
 
~dickschnitzel~ is online now
 
Groove
VeteranXV
Contributor
Old
17 - 07-06-2017, 03:40 PM
Reply With Quote
most drivers dont seem to respect T1's vsync setting (is it broken?), you have to force it off in your graphics card options by default
 
Groove is offline
 
][BabyroacH][
VeteranXV
Old
18 - 07-06-2017, 07:38 PM
Reply With Quote
Cool thanks!!!
 
][BabyroacH][ is offline
 
Groove
VeteranXV
Contributor
Old
19 - 07-06-2017, 09:08 PM
Reply With Quote
glad to help

based on the vsync settings, sounds like intel onboard drivers which really suck, and since you don't have the option to force vsync off and tribes doesn't seem to set vsync properly you're pretty much stuck with it on

which leads to input lag and the like

best bet is to use a super lean config, like the new or old basic configs or maybe the grey config, definitely nothing with scriptGL for intel onboard

but ur still gonna have vsync lag with intel and t1, it sucks
 
Groove is offline
 


Go Back   TribalWar Forums > Current Gaming > Tribes Talk
Reload this Page Tribes on macbook problem

Social Website Bullshit

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AGENT: CCBot/2.0 (http://commoncrawl.org/faq/) / Y
All times are GMT -5. The time now is 11:35 PM.